Artsen krijgen steeds vaker te maken met de zorg voor ouderen. Deze toenemende zorgvraag is vaak complex en tijdrovend. In de aanloop naar een vervolgopleiding is het daarom belangrijk om je zo goed mogelijk hierop voor te bereiden.


MedicMatch biedt een ideaal schakeltraject voor ANIOS; werkervaring opdoen in de ouderengeneeskunde in combinatie met onderwijs door professionals. Zo ontwikkel jij je optimaal binnen dit vakgebied. Het traject duurt 12 maanden (langer of korter in overleg mogelijk).


Werklocatie
Op basis van een kennismakingsgesprek bepalen we samen welke plek goed bij je past. Natuurlijk rekening houdend met de fase waarin jij je als arts bevindt en jouw persoonlijke wensen.


Medisch onderwijs
Het onderwijs wordt gegeven door onze internist Ouderengeneeskunde Nanne Frenkel. Nanne werkt in het OLVG en geeft daarnaast met heel veel plezier onderwijs. Met haar kennis en ervaring is zij dé aangewezen persoon om jou als ANIOS te trainen in haar vakgebied.


Aan de hand van casuïstiek die jij en je collega’s meebrengen uit het verpleeghuis geeft Nanne verdieping op verschillende onderwerpen en is er aandacht voor klinisch redeneren.


Niet-medisch onderwijs
In samenwerking met Leading Doctors* hebben we een onderwijstraject ontwikkeld waarbij de persoonlijke ontwikkeling van artsen, zoals hun talenten, waarden en dromen, centraal staat.
Je krijgt training in (o.a.):

  • DISC-methode (menselijk gedrag en drijfveren)
  • Timemanagement
  • Medisch leiderschap
  • Intervisie
  • Sollicitatietraining vervolgopleiding

*Leading Doctors: in een initiatief van Claire Loots (huisarts) en Heleen Esser (socioloog). Hun missie is het versterken van het welzijn van medici.

Samenwerking MedicMatch en Leading Doctors:

Onderwijs bij MedicMatch:

Match met de juiste zorginstelling

Aan de hand van ons gesprek gaan we voor je aan de slag om binnen ons landelijke netwerk van zorginstellingen de beste locatie te vinden. Vaak kunnen we binnen een paar dagen al duidelijkheid geven. Nadat we in goed overleg met jou een geschikte zorginstelling hebben gevonden zal er een kennismakingsgesprek volgen. Indien beide partijen positief zijn gestemd kan de samenwerking verder vormgegeven worden. Op elk moment houd jij de controle en zo maken we samen de perfecte match.

Benieuwd naar de mogelijkheden? We maken graag kennis met je. Laat je contactgegevens achter, dan nemen we binnen een werkdag telefonisch contact op.

Waarom heb je voor MedicMatch gekozen?:

Hoe bevalt het werken in het verpleeghuis via MedicMatch?:

Door de vergrijzing van de samenleving, en de daarmee toenemende complexe zorgvraag, hechten vervolgopleidingen veel waarde aan werkervaring in de ouderengeneeskunde.

Huisarts - Lisa de Vries:
‘Door mijn werkervaring als ANIOS in het verpleeghuis voel ik me nu als huisarts zekerder in de zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen.’


Internist ouderengeneeskunde – Nanne Frenkel:
‘Je populatie leren kennen in een setting buiten het ziekenhuis. Ervaring op doen met Advance Care Planning, het palliatieve traject en de laatste levensfase.’

MD I Promovendus Traumachirurgie & Radiologie UMC Utrecht - Tim Kobes:
‘De Ouderengeneeskunde is dynamisch en bestaat uit multidisciplinair samenwerken, een generalistische blik en intensieve communicatie. Een verrijking voor elk geambieerd carrière pad.’

Bereid jij je als ANIOS voor op je vervolgopleiding? Dan is dit misschien wel de perfecte optie voor jou.

Aan de hand van jouw wensen, de juiste match
Binnen én buiten de Randstad
Relevante vakinhoudelijke bijscholing
Bijeenkomsten waarin je getraind wordt op andere vlakken
Klein en gezellig team van betrokken collega's

Contactformulier

Wij informeren je graag over de mogelijkheden bij MedicMatch!


Uw bericht is succesvol verzonden!